justering av 100 poängskalan.

Jag har nu använt 100 poängskalan ett tag och det känns för mig som att den är den mest lämpade och användbara. Jag behöver dock göra en liten justering. Många av de viner jag provar är ofta högklassiga och det är där jag känner att jag bör göra en lite förändring av poängintervallet. Jag har kört med 90-93 för högklassiga viner men ändrar det nu till 90-94. Ett enastående vin hamnar till följd av detta i intervallet 95-97 poäng.

Min poängskala är nu

80-85 poäng. Bra vin

8689 poäng. Mycket bra vin

90-94 poäng. Högklassigt vin

95-97 poäng. Ett enastående vin

98-100 poäng. Ett extraordinärt och exceptionellt vin

Här har du min vägledning i ditt sökande efter de bästa vinerna. Men kom ihåg att detta inte är, som jag tidigare sagt, någon exakt vetenskap. Det är inte ens en vetenskap. Det är ett subjektivt bedömande.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.