la la la vilka fynd!

På torsdag 19 augusti är det återigen dags för det som kallas webbsläpp. Det innebär att ni måste logga in på Systembolagets hemsida och där boka viner. De är kvoterade och man brukar kunna beställa 1-2 flaskor. I detta släpp kommer Guigals la la la viner. Vilka världspriser och vilka kanonpriser-fynd om ni frågar mig.

93667 Côte-Rôtie La Landonne 2017. Pris 3 295 kronor.

Inledningsvis lite återhållen. Öppnar sig. Ung, och komplex doft. Här hittar jag bland annat mörk frukt, lakrits, kryddor och fina fattoner. Smaken är fyllig, komplex med snygga, fina tanniner och läcker frukt. Ett komplext och koncentrerat vin som växer i munnen. Lång, ren eftersmak. Kan lagras länge. 99 poäng.

93668 Côte-Rôtie La Mouline 2017. Pris 3 295 kronor.

Det mest feminina av vinerna (vågar man säga så idag?) Här är doften stor och ung. Röd frukt, violer, blommor och fat hittar jag. Smaken är fyllig, komplex med elegant kraft. Stramt. Balanserad struktur. 98 poäng.

93669 Côte-Rôtie La Turque 2017. Pris 3 295 kronor.

Återhållen ung doft. Vinet öppnar upp sig efter en stund. I doften finns bland annat mörk frukt, kryddor, svart te och fat. Komplext och koncentrerat. Fyllig, elegant, komplex och snyggt balanserad smak. Stramt. Lång eftersmak. 98 poäng.

Vän av ordningen undrar väl nu om den där advokaten fått någon form av hjärnsläpp. Kan ett vin som kostar 3 295 kronor vara ett fynd. Å nää jag har inte fått någon form av (mig veterligen) snurp i huvudet. Med tanke på den oerhört höga kvalitén på dessa viner så är det fyndpris. Motsvarande kvalité i andra kända franska vinområden skulle förmodligen kosta betydligt mer!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.