tre tillfälliga nyheter du inte bör missa den 9/3-21

Så var det återigen dags för nyheter i det släpp som monopolet kallar tillfälligt. Jag har valt tre viner du inte bör missa. Ett bubbel, ett vitt och ett rött!

Jag börja med bubblet som är en Champagne från Diebolt-Vallois. Nu släpps deras Fleur de Passion 2012 och wow säger jag vilken Champagne.

Inledningsvis lite återhållen men den öppnar upp sig och doften är komplex med bland annat vita frukter, blommor, mineral, krita. Utvecklad.

Fyllig smak. utvecklad. Komplex. Växer i munnen. Underbar struktur. Frisk syra. Läcker mousse. Fin frukt. Mineral. Allt i ljuvlig balans. Lång eftersmak och rent slut. Ett måste för alla som älskar Champagne. 96 poäng!!! Varunr 93316 och priset 999 kronor. Värt varendaste öre om ni frågar mig!

Vårt monopol har under en längre tid ¨mobbat¨ Bordeaux och speciellt de vita från detta underbara område i vår vinvärld. Men nu kommer det äntligen ett vitt som du definitivt bör köpa.

93207 Château La Louvière Blanc 2011. 259 kronor!

Utvecklad, stor doft där jag hittar, krusbär, äpplen, citrus och fat.

Smaken är relativt fyllig, frisk läcker syra, bra struktur och viss utveckling. Lite honung. Väl inlindande fat. Relativt lång eftersmak. 93 poäng.

Det röda hämtar vi i Kalifornien och från producenten Ridge.

92746 Ridge Lytton Springs 2018. Pris 399 kronor

Inledningsvis lite återhållet. Öppnar upp sig. Ung doft med kryddor, björnbär, mynta, kaffe och fat. Ung och medelfyllig smak med frisk syra, fin struktur, snygga tanniner och fin frukt. Balanserat. Rent slut med bra längd. 94 poäng.

Tre måsten om ni undrar vad jag tycker!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.