kändiscava som levererar!

Att kändisar har satt sitt namn på viner är inget ovanligt i dag. Många av dessa viner är inte sådana att man höjer dem till skyarna. Men undantag finns- Cava Roy Brut Nature är ett sådant undantag!

Det hela tog sin början för snart sex år sedan då konditorn Roy Fares var i Barcelona tillsammans med sin partner. Syftet var inte att göra vin utan de var där för att leta lägenhet. Men hur den än var så kom de att träffa familjen Junyent (Olivia och hennes svenske man Samuel). Roy och hans partner blev hembjudna till familjen Junyvent och deras vingård Castell d’Age i byn La Beguda Baixa som ligger 45 km nordväst om Barcelona.

De kom att bli nära vänner och ur denna vänskap föddes tanken att tillsammans skapa en cava. Frukten av denna vänskap och tanken om att skapa en cava har nu burit frukt och nu i mars månad 2021 har Cava Roy Brut Nature lanserats på beställningssortimentet. Varunr 50632 och priset måttliga 149 kronor. En femtiolapp till hade det nog kunnat kosta.

En härlig doft där jag hittar äpplen, citrus, plommon, mineraler, blommor och en läcker gräddig nyans. Doften är utvecklad.

Smaken upplever jag som medelfyllig, härligt torr med fin frisk syra och behaglig fin mousse. Bra struktur, med rent slut. Bra längd. Betyg 89 poäng.

Beställ och prova. Jag tror inte du blir besviken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.