Crémant istället för Champagne-kan det vara något!

Som du kanske förstått på min ledande fråga så kan det definitivt vara det. Men det gäller, som alltid, att det är en bra producent som ligger bakom. I detta fall kommer producenten från Loire och heter Langlois-Chateau.
På vårt monopol finns i dag några härliga bubbel från denna producent och- vågar jag lova- alla håller hög kvalité.
Vi börjar med det som finns i det som bolaget döpt till fasta sortimentet. Här hittar du varunr 7404 Langlois Crémant de Loire Brut. Stor doft med viss utveckling. En mix av citrus och äpplen samt en gnutta mineral. I gommen upplever jag smaken som medelfyllig, fris och elegant med fin mousse och trevlig frukt. En gnutta mineral men frukten är mer dominerande. Kanonbubbel för 145 kronor. Får betyget §§§§ (15 p).
Ett snäpp upp hittar du 92489 Quadrille Langlois Extra Brut. En blandning av fyra olika druvor från fyra olika jordmåner. Detta bubbel har fått ligga fyra år på sin jästfällning innan det släppts på marknaden och då med bara 4 gram socker per liter. Årgången är 2012. Hängde ni med? Om inte får ni läsa en gång till. Härlig stor doft som har viss utveckling, mycket terroir, mineral och lite arrak och kola. Ganska fyllig smak som har utvecklats något. Läcker mousse och syra. Mycket mineralsälta. Känns komplex. Lång eftersmak. Himla gott helt enkelt. Betyget jag ger blir §§§§ (16,5 p). Och priset är endast 229 kronor.
På beställningssortimentet finns även deras Langlois Crémant de Loire Brut Rosé som kostar 189 kronor. Läcker doft som är elegant och där jag känner jordgubbar och smultron. Elegant härlig fruktig smak med fin syra och läcker mousse. Fruktig och perfekt nu när det plötsligt blivit sommar. Betyget jag ger blir §§§§ (15,5 p).
Kan bara varmt rekommendera dessa ljuvlig, mycket prisvänliga mousserande viner.
Bra Crémant kan definitivt ersätta Champagne. Och vill man ha en Champagne också kan man alltid köpa en Bollinger. Det är de som äger Langlois-Chateau.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.