NÄR EN OKÄND HAND SKYDDAR VINGÅRDARNA OCH EN SKICKLIG VINMAKARE HJÄLPER TILL!

2018 var ett varmt år. Inte bara i Sverige utan i stora delar av Europa. Rheingau i Tyskland drabbades också. Det blev ingen vår och sommaren som kom istället varade till november. Vattendrag torkade ut. Fiskar dog. Jorden var torr. Druvorna på vinrankorna riskerade få en väldigt hög potentiell alkoholhalt och låg syra. Men någon högre makt och en duktig vinmakare med medarbetare fixade det. Det visar Johannes Leitz och hans underbara (jag överdriver inte) viner.
På bolaget hittar du 5822 Eins Zwei Dry Riesling Trocken för det låga priset av 99 kronor. Naturligtvis väldigt ung med toner av äpple och persika i doften. Medelfyllig härligt frisk smak med elegans. Hittar äpplen med lite mineral. Jag brukar inte prata om fynd men nu ger jag upp. Detta är ett superfynd. Betyg §§§(§§ (15 p).
70626 Magic Mountain visar upp, som jag tycker, mycket gula frukter och då framför allt äpplen samt lite mineral. Smaken är ung och elegant med fin struktur och läcker mineralsälta. Kostar 155 kronor och betyget blir §§§§ (16 p)
För 169 kronor får du ett vin med en mix av gröna äpplen och gul frukt. Lite persika finns också. Smaken elegant och medelfyllig med perfekt struktur. Mineral som är snyggt integrerad med frukten. Vinet heter Rüdesheimer Riesling Trocken har har varunr 79222. Betyget §§§§ (16 p).
Ibland undrar man om det trots allt finns en högre makt.
Skynda fynda för så här härligt balanserade viner till en så låg peng får man leta efter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.