NYA VINER DEN 1 DECEMBER!

Så är det då en vecka med nya viner igen. Tänk vad tiden går. Jag brukar inte direkt jubla över de viner som kommer i det fasta sortimentet men nu tycker jag mig hittat några som håller riktigt bra klass och som också visar viss typicitet. Dessa viner kom den 1 december och skall finnas i de flesta butiker under en tid. Först ett bubbel från Washington State borta i amerikat. 7933 Michelle Brut Domaine Sainte Michelle, Columbia Valley kostar 139 kronor. Här har vi ett fruktigt bubbel med en mix av gula och gröna äpplen och lite citrus. Torr och fruktigt med trevlig mousse. Bra längd. Bra prissatt då den kostar 139 kronor. Får betyget §§§ (13 p). Varför inte dricka detta då året övergår i nytt år?
På den vita sidan föll jag pladask för 6288 Domaine des Lauriers Vouvray Sec 2017. Ett klassiskt loirevin gjort på druvan Chenin blanc. Stor, härlig doft med inslag av ylle, päron, arrak, gul frukt och mineral. Torr, drygt medelfyllig och elegant med underbar syra och struktur. Riktigt bra för 129 kronor. Får §§§(§) (14,5 p).
Och så en röd rioja. 2768 Baron de Ley Gran Reserva 2011. Doften är utvecklad och här finns lite allt möjligt. Körsbär, jordgubbar, ek, vanilj och dill hittar jag. Smaken är medelfyllig och utvecklad med fin frukt och runda tanniner. En modern rioja. §§§§ (16 p) blir betyget. Kostar 209 kronor.
Kan också rekommendera 79340 Hacienda López de Haro Reserva Bodega Classica. Har skrivit om detta tidigare när jag skrev om flera viner från denna producent ( se ”Rioja för inga pengar alls”) 119 kronor kostar det. Riktigt bra. Betyget §§§(§) (14,5 p).
Några viner som ni bör köpa. Och den 7 december kommer fler som ni snart kommer att kunna läsa om.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.