CHIANTI NÄR DET ÄR SOM BÄST!

Varunumret är 32130 och detta måste du bara köpa. Köpa ett varunr. Nej vinet naturligtvis som heter Castello Fonterutoli Gran Selezione från Mazzei. Årgången är 2008. När jag nu provade detta vin på nytt (provade det för ett par år sedan) så kände jag bara wow!!! Ibland går man om kring med förutfattade meningar och när det gäller Chianti så brukar jag säga att det skall drickas inom 5-8 år. Men så kommer detta vin. Jag trodde det skulle vara moget med kanske lite torra tanniner och lite frukt. Men ack vad jag bedrog mig. Stor doft som hade viss utveckling men där känslan ändå var att vinet fortfarande var ungt, lovande och ännu hade lite mer att ge. Fruktigt med körsbär som bas, läder, mineral och kryddor kände min näsa. Smaken upplevde jag som medelfyllig men en härlig syra, underbar frukt och runda tanniner. Liten och diskret utveckling. Fint slut och bra längd. Så himla bra! Kostar 299 kronor och jag har köpt ett gäng vilket jag tycker att du också skall göra. Betyg §§§§(§).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.