Härlig Cava och riktig Amarone!

Under den senaste veckan har jag provat lite blandat med vin och upptäckt några riktigt trevliga och bra viner.
Jag börjar med en Cava som heter Dignitat Cava Brut Nature med varunr 78768. En riktigt bra Cava. Denna har fått ligga på sin jästfällning i 15 månader istället för lagstadgade minsta tiden på nio månader. Vet inte om det är förklaringen men kan så vara till att den i doften påminner om en Champagne. Doften är hyfsat stor med rostade brödiga toner samt mineral, citrus och ett drag av äpplen. Smaken är torr och medelfyllig med fin syra och frukt. Även här känner man lite mineralsälta som är snyggt inlindad i övriga komponenter. Kostar 109 kronor men jag hade köpt den även om den kostat 149 kronor. God helt enkelt. Bara att köpa och njuta. Betyg §§§(§)
Amarone och andra liknande viner har varit inne ett bra tag. Jag som provar en hel del viner kan ibland känna mig lite besviken. på dem.Men när man provar något som är riktigt bra som tex Masi blir i alla fall jag lycklig. På bolaget finns nr 2419 Serego Alighieri Vaio Armaron 2012. En härlig Amarone som visar hur det skall vara helt enkelt. En härligt mörk tät, röd färg. Kryddig, pepprig doft med mörk frukt, lite torkad frukt och ett stänk av mineral gör att man nästan lyfter från stolen (om man nu sitter). Medelfyllig, ung smak med läskande syra, fin frukt, tydliga tanniner, torkad frukt och snyggt inlindad alkohol. Hängde ni med? Får betyget §§§§(§). Priset 399 kronor betalar jag gärna för en riktig Amarone. Kan lagras så köp en sexpack. Då får ni dem i en låda.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.