HISTORISK RIESLING FRÅN ANRIK PRODUCENT!

Året är 1959 och EU håller sitt första möte i Strasbourg. Naturligtvis behövde delegaterna vin till maten. Ett av vinerna (förmodar att det dracks flera) var ett vin gjort på den underbara druvan Riesling. Vinet kom från en av de äldsta producenterna i Alsace nämligen familjeföretaget Dopff au Moulin. Firman har ett antal fler år på nacken än vad EU har. 1574 versus 1959. För att fira bildandet av EU har Dofff au Moulin nu gjort ett fräscht härligt vin som heter Riesling Cuvée Europe. Stor, klassisk ung doft med inslag av gröna äpplen, persika, lite citrus samt mineralinslag. Smaken är torr, ung och samma toner du hittar i doften återfinner du i smaken. Frisk, fräsch härlig syra med balanserad frukt. Gott så det förslår. Årgången är 2017 och priset måttliga 119 kronor. Betyget blir §§§(§). Gott nu men kan naturligtvis lagras ett tag. Det är ju Riesling för bövelen!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.