CHIANTI CLASSICO MED URSPRUNGSTYPICITET FÖR INGA PENGAR ALLS!

Det har nu gått ett år sedan Quercia Al Poggio släpptes i bolagets så kallade fasta sortiment. Vinet skrevs upp av många inkluderad undertecknad som tyckte att det då var väldigt mycket vin med ursprung för pengarna. Årgången var då 2011.
Nu kommer årgång 2015. Ett år som anses vara mycket bra.
Egendomen, som ligger i Barberino Val d’Elsa i Chianti, ägs och drivs sedan 1997 av Michaela och Vittorio Rossi som båda har stor respekt för naturen och jordmånen. Egendomen som är 15 hektar stor är ekologisk och druvorna som används för vinet är Sangiovese, Ciligeiolo, Canaiolo och Colorino.
Druvorna skördas för hand och efter det att vinmakningen gjorts får vinet ligga 18 månader på 500 liter stora, tidigare använda, ekfat innan det buteljeras. Sedan får det ligga i sex månader innan det släpps ut på marknaden.
2015 anses som sagt vara ett mycket bra år vilket jag helt instämmer i. En stor härlig doft med körsbär, mineraler, rosor, violer och diskret ek hittar jag när jag sniffar på dessa droppar. Ett ungt vin som börjar utvecklas så smått. Smaken är för mig medelfyllig, sirlig och elegant. Ett fruktig vin med fin syra och balanserade tanniner. Bra längd och rent slut. Ynka 131 kronor kostar det och jag ger det betyget §§§§. Det här tycker jag vi alla köper ett gäng av. Varunr 2376.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.