STOR CROZES-HERMITAGE FRÅN MÄSTARPRODUCENT!

Alla som är intresserade av vin har säkert hört talas om Guigal i rhônedalen. När vinerna härifrån nämns så vattnas det ofta i munnen. Många viner från denna producent har fått högsta betyg av världens vinskribenter. Nu kommer ett underbart rött från appellationen Crozes-Hermitage. På beställningssortimentet finns nu årgång 2014 som är ett syrahvin till hundra procent. Det har legat 24 månader på fat från Guigals egna tunnbinderi. Normalt (vad nu normalt är) sett brukar viner från denna appellation vara tuffa, men inte detta. Ett härligt fruktigt vin med ovanligt mjuka tanniner. Men vi börjar med doften. I doften hittar jag kryddor, mörk frukt, charkuterier och vulkverkstad (sic!). Diskreta fattoner. Smaken är elegant, och medelfyllig med fin frukt, härlig syra och snygga tanniner. Ett väl balanserat vin. Bra längd. Gott nu men kan säkert ligga ett tag till (typ tio år). Finns på beställningssortimentet. Varunr 78977. Kostar 165 kronor och det är som sagt ett väldigt bra pris. Betyg §§§§. Ett riktigt bra köp! Sex eller 12 flaskor är ett måste!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.