REA PÅ BOLAGET!

Ja, ni läser faktiskt rätt. Och det händer med jämna mellanrum att viner reas men med tanke på att vi bor och lever i ett land där vi har ett försäljningsmonopol med ansvar för att vi inte drar i oss för mycket vin så får man själv hålla ögonen öppna. Systembolaget har väl i och för sig aldrig gjort reklam för sina varor. Snarare tvärtom.
Men nu till vinet som tidigare kostade 109 kronor men nu säljs för 99 kronor. Varunr är 6006 och vinet kommer från välkända producenten Mulderbosch. Mulderboch ligger i Sydafrika och gör en rad härliga viner. Detta vin är vitt och gjort på Chardonnay. Det har lagrats i nio månader varav en mindre del legat på nya franska ekfat. En typisk Chardonnay som innehåller gul frukt, rostade nötter och en liten diskret smörighet. Ett fräscht vin med bra längd och inget som stör. Årgången är 2014 som enligt vinmakaren Adam Mason är den bästa årgång han gjort av detta vin.
Priset är nu sänkt till 99 kronor.
Vän av ordningen frågar sig självklart varför? Är vinet dåligt? Nej tvärtom om, vinet är riktigt bra. Betyg §§§(§). Anledningen till prissänkningen är monopolets, för mig obegripliga, lanseringspolitik vilket nu gör att vinet riskerar att få lämna monopolets hyllor.
Köp vinet! Det är riktigt bra och prisvärt och det får inte tappa sin listning helt enkelt!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.