NY ELEGANT MONTEPULCIANO D’ABRUZZO LANSERAS PÅ BESTÄLLNINGSSORTIMENTET

I Italien görs många härliga viner. Och vad som gör att vinerna härifrån är det är att de görs på inhemska druvor. Det vill säga inte de internationella såsom Cabernet Sauvignon och Chardonnay är exempel på. Istället är det många, många andra druvor som ger vinerna deras särprägel. Hur många inhemska druvor tror ni att det finns? Jo, upp emot 2 000 stycken. Det blir en jäkla massa vin av olika sorter. Visst är det härlig med ett rikt utbud! En av dessa druvor är den blå druvan Montepulciano. Finns främst i Abruzzo, Marche, Umbrien och Apulien. Det vin som jag nu skriver om kommer från Abruzzo och producenten Masciarelli. Vinet heter 79116 Montepulciano d’Abruzzo och kommer från år 2014. Kanonvin som har en stor fruktig doft med inslag av körsbär, violer, vanilj och diskret fat. Smaken är medelfyllig med fin syra och frukt. Tanninerna känns men är väl inlindade i frukt och syra. Hyfsad längd. Perfekt till tex pasta skulle jag tro. Eller varför inte en pizza. Priset måttliga 99 kronor. Ni beställer vinet på Systembolagets beställnigssortiment. Betyg §§§. Och som vanligt säger jag- beställ flera flaskor. Drick en nu och spara resten några år för att se vad som händer. Vin är spännande!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.