PRISVÄRD PORTUGIS TILL GRLLAT!

Vissa viner har blivit klassiker på vårt monopol. Ett sådant vin är Periquita som funnits, ja jag vet inte hur länge. Vinet har så länge jag kan minnas alltid fått topprecensioner från oss galningar som tillbringar stor del av vår tid med att prova och sörpla vin. Aktuell årgång på bolaget nu är 2014. Ett härligt vin som har tät röd färg. Doftar massor (eller för att använda ett vinprovaruttryck det har stor doft). Här hittar, i vart fall jag, kryddor, kanel, röd frukt, violer, svart vinbär, blåbär och vanilj. Smaken tycker jag är medelfyllig med fin syra, runda tanniner och härlig frukt. Ett elegant vin. Periquita kan lagras. Jag har i sommar provat 2009 som börjat utvecklas och min bedömning är att det vinet kan lagras ytterligare liksom 2014 kan. Och här är det skämigt bra pris. Endast 89 kronor kostar Periquita Reserva 2014 som har varunr 2560. Betyget blir §§§(§). Perfekt till grillat (för ni grillar väl året om?)!

Annons

En tanke på “PRISVÄRD PORTUGIS TILL GRLLAT!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.