UNDERBAR PINOT GRIS!

Alsace är känt främst för sina vita viner. De har ett flertal druvor att välja bland och en av mina favoritdruvor är Pinot Gris. Från en av de främsta bland de främsta producenterna – Trimbach – kommer i morgon den 8 juli (varunr 95370) Pinot Gris Réserve Personnelle årgång 2010. Detta är ett av de bästa pinot grisvinerna och årgången 2010 är så himla bra. Doften är lite återhållen men man känner toner av niveakräm, kryddor och gula plommon samt honung. Smaken är medelfyllig och utvecklad med elegans och härlig balans. Ett klassiskt pinot gris vin. Och det bästa av allt är nog att vinet, trots att det är så bra nu, kan komma att utvecklas ytterligare. Betyg §§§§(§). Kostar 239 kronor. Bara att köpa ett gäng.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.