GRILLVIN FRÅN RHÔNE!

Vad blir det om man blandar druvorna Grenache och Syrah? Jo det kan till exempel bli en Côte du Rhône. Och då en riktigt bra sådan.
Domained Jaboulet är en egendom med anor. Efter några års problem är man definitivt på väg till toppen igen. Det visar inte minst (varunr 22800) Domaine Jaboulet Parallèle 45 från år 2013. Här är färgen mörk och tät. Doften är stor, ung och inbjudande. Jordgubbar, smultron och andra röda frukter blandas med en liten kryddig ton. En härlig och inbjudande doft. Smaken är medelfyllig med fin frukt och en härlig syra (som jag tror gör att viner klarar ett antal år i källaren). Men det är gott redan nu. Elegant och lättillgängligt med runda tanniner. Liten kryddig ton. Mitt råd blir att ni köper flera buteljer och dricker med några års mellanrum (om inte annat för att se om jag har rätt vad gäller lagringsduglighet). Betyget blir §§§(§) och priset är endast 105 kronor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.