BORTGLÖMDA VINFÄLT GER HÄRLIGT VIN!

Languedoc förknippades länge med enkla och robusta viner men i takt med tiden har förändringar skett även här, tack vare unga och ambitiösa vinmakare. En sådan vinmakare är Jean-Baptiste Granier som tillsammans med Olivier Jullien (en ikon i Languedoc) såg och beundrade vinodlingar i Larzac i Languedoc. Vinodlingarna hade fallit i glömska och druvmaterialet gick till kooperativ som inte värdesatte vare sig druvor eller terroir på rätt sätt. Risken var stor att dessa vinodlingar med gamla vinstockar, en del över 100 år, skulle falla i träda. Tillsammans fick Jean-Baptiste och Olivier med sig några andra odlare och projektet Les Vignes Oubliées tog sin början. Hos Franska Vinkompaniet kan du nu beställa Les Vignes Oubliées Terrasses du Larzac 2014 som görs på druvorna Grenache, Syrah och Carignan. Efter det att vinet jäst så lagras det i stora ekfat som förvaras i naturliga grottor. Jean-Baptiste menar att druvorna är som en orkester som endast tillsammans kan skapa en harmoni, något som verkligen märks i detta vin. Ung doft med inslag av lite allt möjligt gosigt, såsom mörk frukt, kryddor, örter, charkuterier, kaffe och rostade fattoner. Kostar endast 215 kronor. Beställ en sexpack eller kanske till och med 12 buteljer. Finns att beställa på franskavinkompaniet.com. Beställ före den 12 juni så har du vinerna vid din dörr i början av juli. Betyg §§§§. Köp!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.