MÅNDAGSTIPSET!

För många är viner från Bordeaux något som man aldrig köper då man lever i tron att allt därifrån är dyrt. Men så är inte alltid fallet utan det går att finna riktigt bra och prisvärda viner även här.
Ett sådant vin är Château de la Cour från St Emilion. Familjen Delacour köpte egendomen 1994 och målet för dem är att göra fruktiga och tillgängliga vinersom unga men som även vinner på lagring. Vinet finns inte på Systembolaget men ni kan köpa det hos Franska Vinkompaniet. I dag finns det alternativ till Systembolaget och Franska Vinkompaniet tillhör de bättre med många världsklassviner till bättre priser än vad monopolet kan erbjuda (om vinerna skulle finnas där). Helt lagligt. Skattat och klart. Vinerna körs hem till dig.
Men hur är nu det här vinet då? Till försäljning är nu årgång 2011 Château de la Cour som består av 92 procent Merlot åtta procent Cabernet Franc. Vinet har en medelstor och fruktig doft med mycket röda fruktinslag, korint, plommon och diskret fat. Smaken är medelfyllig med fin attack, bra struktur och balanserad frukt och syra. I avslutningen känner man de tydliga men väl integrerade tanninerna. Priset är måttliga 229 kronor. Köp sex flaskor. Prova en nu och följ sedan vinets utveckling genom att prova det vartannat år. Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.
Se Franskavinkompaniet.com

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.