HÄRLIG VIT RIOJA!

Vi svenskar har (vågar jag påstå) alltid älskat rioja och då framför allt röd sådan. Men här görs ju också så goda vita viner. Ett sådant vin som inte kan få annat än fynd (om man nu skall använda sig av sådana termer i vinsammanhang) är 75639 Vina Soldedad 2005. En Rioja som enligt etiketten består av 100 procent Viura men som enligt produktblad på nätet, från andra källor än producenten, innehåller 90 procent Viura, fem procent Malvasia och fem procent Garnacha Blanca. Oavsett hur det nu är med den saken så har vinet i vart fall legat en tid på barrique (ekfat). Årgången är som sagt 2005 så vinet har några år på nacken vilket gör att priset känns skamligt lågt. Det kostar 149 kronor. För detta får man ett vin med härlig gul färg. Doften är återhållen ”känns som ett kraftpaket med lock på” som någon i min närhet sa. I doften som känns mogen hittar man bland annat under detta lock gul mogen frukt, aprikoser, kryddor, vanilj, stenmjöl och mineraler. Smaken är mogen med en härlig syra, snygg ren struktur och med inslag av mineraler och en gnutta vanilj. Bra längd med rent slut. Betyg §§§§. Köp rekommenderas!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.