TVÅ VITA OCH TRE RÖDA SOM SLÄPPS DEN 22 APRIL

Det är inte lätt med alla nyheter som kommer på bolaget. Vinerna släpps i omgångar nästan varje månad och nu närmast är det ett så kallat småsläpp som kommer fredagen den 22 april. Bland de viner som då släpps har jag valt ut två vita och tre röda.
Från Sancerre i Loiredalen kommer 99851 La Chapelle des Augustins som gjorts på Sauvignon Blanc. Ett härligt vitt som har utvecklats väl men som fortfarande har kvar toner av krusbär, gröna äpplen och lite fläder. Utvecklingen har gjort att vinet även har en lite oljig trevlig ton. Smaken är medelfyllig och utvecklad med avrundad syra och fin frukt. Trevlig struktur och bra längd. Årgången är 2010, priset 269 kronor. Betyget blir §§§§.
Det andra vita jag tycker ni måste köpa är en Soave Classico från Italien. Vinet har gjorts på druvan Garganega. Årgången är 2013 och heter 99765 Contrada Salvarenza. Vinet har en ung doft med inslag av gula frukter och mandel. Smaken är medelfyllig, utvecklad med fin struktur, härlig frukt och en perfekt balanserad syra. Bra längd och rent slut. Kostar 199 kronor och betyget blir §§§§.
Vi stannar kvar i Italien för två av de röda. 99646 Il Grigio Gran Selezione San Felice 2011. Vinet kommer från en av mina favoritproducenter i Toscana- San Felice. Vinet består av 80 procent Sangiovese och resten en rad inhemska druvor. Vilken härlig kompott det blir av detta. Medelstor, ung, och lite utvecklad doft med en härlig kryddig nyans samt röd frukt och en liten animalisk ton som antyder att vinet börjar mogna. Smaken är utvecklad, elegant och balanserad med härlig frukt och snygga tanniner. Rent slut och bra stuns i eftersmaken. Priset 249 kronor och betyget §§§§.
Det andra röda kommer från Piemonte och är en Barolo Massolino. Årgången 2011 som här visar upp en stor doft som känns ung. Doften innehåller bland annat asfalt, rosor och nypon. Smaken är medelfyllig och ung med snygg syra och fin frukt. Tydliga tanniner är i balans med övriga komponenter vilket gör att vinet är trevligt redan nu. Betyg §§§§ och priset är 299 kronor.
Det tredje bland de röda viner som jag tycker ni måste satsa på är ett vin från Argentina. 92092 Catena Malbec Vista Flores 2013. Vinet har en stor ung doft med inslag av mörk frukt, kryddor och tobak. Smaken är ung och medelfyllig med ren fin syra och balanserade syror och tanniner. Ett lättdrucket vin som kostar 139 kronor och får betyget §§§(§).

Annons

En tanke på “TVÅ VITA OCH TRE RÖDA SOM SLÄPPS DEN 22 APRIL”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.