MÅNDAGSTIPSET!

Så var det dags igen för ett vin att dricka när väl man känner för det. Firman Allegrini är nog mest känd för sina viner från Valpolicella där de också har sitt huvudkvarter. Men de äger också egendomar i Toscana och bland annat i Montalcino där de har egendomen San Polo.
I beställningssortimentet finns 73807 San Polo Brunello di Montalcino 2008. Ett vin på gjort på druvan Sangiovese och ett vin som enligt mitt förmenande är perfekt nu. Doften är stor och elegant med begynnande mognadstoner. Här finns körsbär, ljus choklad, läder, fat och kryddor i en härlig kompott. Smaken är relativt fyllig och elegant med fina syror, bra frukt och avrundade tanniner. Allt är i balans. Det du hittar i doften återkommer i smaken. Ett riktigt bra vin som får §§§§. Kostar måttliga 379 kronor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.