MÅNDAGSTIPSET!

Måndag. Ny vecka. Super Bowl har varit. Våren väntar. Vad göra då? Dricka goda viner naturligtvis. Denna gång några viner från rhôneproducenten Jean-Luc Colombo som har sin bas i distriktet Cornas. Och där börjar vi vår resa i dag. På beställningssortimentet har Colombo i dag ett vin från Cornas. Det är 79452 Cornas Les Terres Brulées 2012. Naturligtvis är vinet gjort på enbart druvan Syrah. Doften är ung, stor och innehåller mörk frukt, mineral , kryddor och lakrits. Smaken är ung och medelfyllig med ung frukt, fin balanserad syra och tydliga fina tanniner. Ett balanserat vin med elegans. Bra längd. Pris 399 kronor och betyget §§§§.
Colombo äger vinmark i andra delar av rhônedalen också. Från distriktet St Péray kommer ett underbart vitt vin som gjorts på druvorna Roussanne och Marsanne. Doften är stor, ung och med inslag av mineral, mandel, äpplen. persika och vita blommor. Smaken är fyllig, rund med lite fet struktur. Elegans. Balanserat med bra längd. Rent. Ett underbart vin helt enkelt. Vinet heter 72066 St Péray La Belle de Mai. Årgången är 2014. Pris 259 kronor vilket är billigt. Betyg §§§§. Köp många flaskor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.