MANNEN SOM FÖRDE DRUVAN TANNAT IN I FINRUMMET!

Den blå druvan Tannat brukar beskrivas som en kärv druvsort som ger viner med väldigt kraftig tanninstruktur. Med andra ord riktig tuffa viner. Vad krävs då för att få ordning på en sådan druva och på så sätt få viner som kan drickas och uppskattas. Jo, en innovatör och någon som brinner för druvan.
Alain Brumont är just en sådan personlighet. Han kommer från distriktet Madiran i Frankrike. Han äger i dag fädernegården Château Bouscassé samt Château Montus och härifrån kommer härliga viner med Tannat som bas.
Ett riktigt fynd är 2204 Château Bouscassé 2010 som nu är på väg ut i butikerna. Den ersätter 2009 som också den är bra, men 2010 tycker jag är ett snäpp upp. Doften i vinet är stor, ung med röd frukt örter, svarta vinbär och tobak. Smaken är ung, stram och balanserad med alla komponenter på rätt plats. Tufft nu och det kommer att klara 20-30 års lagring utan problem. Det är bara att köpa på sig många flaskor. Det skall jag göra. Priset? 125 kronor. Kan bara säga wow! vilket vin för den summan. Betyget §§§§.
Och jag tycker definitivt att ni bör köpa Alain Brumonts andra viner från Château Montus. För alla är riktigt bra och prisvärda och så är det ju kul att jämföra med ”lillebror”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.