ETT VITT OCH TVÅ RÖDA BORDEAUX I SLÄPPET DEN 5 FEBRUARI 2016!

Det är mycket nu, Ja det kan man lugnt säga om Systembolagets släpp av nya viner. Det är flera släpp i månaden. I morgon släpps ett flertal riktigt trevliga viner och jag slår ett slag för Bordeaux.
99516 Château Lespault-Martillac från Pessac-Léognan årgång 2013 har en stor, ung doft med inslag av krusbär, äpplen och mineral. Smaken är medelfyllig och elegant med fin ren syra, bra struktur med bra längd och fint avslut. Riktigt bra vit Bordeaux. Kostar måttliga 229 kronor och betyget blir §§§§.
Det kommer även ett par riktigt trevliga rödingar. 2013 som inte är känt för att vara ett kanonår men de här vinerna visar hur bra viner blir även ”sämre” år om de kommer från bra producenter.
99369 Château Gruaud Larose från Saint-Julien har en ung och för närvarande återhållen doft med inslag av svarta vinbär, fat och ceder. Smaken är medelfyllig och ung med en elegant struktur, fin syra och balanserad frukt och tanniner. Ett balanserat vin med rent slut. Betyget blir §§§§ och prislappen ligger på 509 kronor.
Från Saint-Julien kommer även 99372 Château Léoville-Poyferre. Doften här är medelstor med inslag av ceder, fat, svarta vinbär, tobak och lite örter. Smaken är ung och medelfyllig med härlig struktur, fina syror och bra frukt och tydliga väl avvägda tanniner. Bra längd. Även här blir betyget §§§§. Pris 577 kronor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.