MÅNDAGSTIPSET!

Även denna måndag tipsar jag om vin från Alsace och producenten Zind Humbrecht. Den 20 november släpptes två viner från samma läge och som båda gjorts av samma druva. Varunr 99697 Clos Windsbuhl 2013 har ens stor ung doft med tydliga inslag av aprikos, persika honung, svamp och lite kryddor. Smaken är torr och drygt medelfyllig med runda syror, ren frukt och härlig struktur. Bra längd och rent slut. I samma släpp kom årgång 2008. Varunr på det vinet 99711. Här är doften mer utvecklad och jag hittar förutom det jag hittade i 2013 även melon och gula plommon. Och självklart har vinet utvecklats mer. Integrerad syra och fin frukt. Smaken är fyllig och halvtorr samt utvecklad. Snygg struktur och bra längd. Perfekt till gåslever. Jag ger båda vinerna §§§§. Som gjort för en jämförande provning så köp båda. 259 kronor för 2013 och 289 kronor för 2008 gör att jag tycker det är värt varenda spänn.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.