MÅNDAGSTIPSET!

Vad passar väl bättre en måndag som denna om inte ett vitt härligt vin från Chablis. I Chablis har man fyra kvalitétsklasser – Chablis, Petit Chablis, Premier Cru och Grand Cru. Det finns ett fyrtiotal Premier Cru lägen och bland de bättre är Fourchaume. Här har chablislegenden Michel Laroche med sin nya egendom skapat ett av de bättre viner från Fourchaume som jag provat och druckit. Druvan är Chardonnay och kommer från stockar som planterades 1937 (sic!). Varunr 76474 Le Domaine d’Henri Héritage Fourchaume Premier Cru, Michel Laroche & ses enfants. Årgången är 2012 vilket är den första som gjorts. Vinet finns i beställningssortimentet och ni kan beställa det via bolagets hemsida eller gå in i närmsta butik och beställa. Lätt som en plätt. Vinet kostar 349 kronor och det är det värt. Doften är medelstor och härligt mineralbetonad med en liten gnutta smörig nyans. Utvecklad doft, Smaken är drygt medelfyllig och utvecklad och även här är mineraltonen dominerande. Ett välbalanserat och elegant vin med fin struktur. Gott nu men kan lagras i 5-10 år skulle jag tro. 17 p av 20 möjliga.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.