MÅNDAGSTIPSET!

Vad passar väl bättre en måndag som denna? Jo, naturligtvis Champagne. 1930 grundades Egly-Ouriet. Detta hus gör härliga bubbel och använder sig huvudsakligen av Pinot Noir i sina cuvéer. Deras NV (=non vintage som betyder att det är en blandning av viner från flera årgångar). Egly-Ouriet Grand Cru Tradition består till 70 procent av Pinot Noir och resten är Chardonnay. Detta är en makalöst bra standardchampagne som ligger i klass med många årgångs- och prestige bubbel. Det finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment och har varunr 77565. Priset är 545 kronor. Ett riktigt bra pris. Det har fått ligga på sin jästfällning i 44 månader.
Doften är stor, utvecklad med mogna toner. Här hittar jag mycket. Ljus choklad, nougat, kola, nötter, rostat bröd, mineral, smör, grädde och röda äpplen samt lite fat. Smaken är härlig och börjar kännas mogen. Medelfyllig och komplex med rund syra, kola, röda äpplen, mineraler och lite fat. Härlig gräddig mousse. Rent och bra längd. 18 poäng av 20 möjliga.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.