KLASSISK RIOJA

Området Rioja har länge varit en favorit hos den svenska publiken. Här finns i dag både så kallade traditionalister och modernister. Till de först nämnda hör till exempel Marques de Riscal. Deras Reserva finns på bolaget och aktuell årgång är 2011 (varunr 2573). Vinet som består av mestadels Tempranillo har legat på amerikanska ekfat i två år varvid de fått den klassiska mjuka strukturen. Doften på vinet är stor med viss utveckling och i doften finns vanilj, choklad, röd frukt och lite körsbär. Smaken är medelfyllig, utvecklad och elegant med fina syror, bra frukt och avrundade tanniner. Ett härligt klassiskt riojavin som är mer än prisvärt för 136 kr.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.