brocca-viner med fyndstämpel!

Är man son till en av Italiens främsta vinmakare- Franco Bernabei- och är man uppvuxen i Toscana så kan man knappast misslyckas som vinmakare. Något som man märker i vinerna från Marco Bernabei. Ursprung till fyndpriser !

Marco har i hela sitt liv levt i Greve i Toscana. Han har som ni förstått haft vinet i sina gener sedan barnsben. Hans filosofi kan sammanfattas dels med att att man skall göra vin på mest naturliga väg och dels med att man respekterar varje odlingslott och de druvor som växer där

Marco menar att det är konst att framställa vin. Vinmakaren målar en tavla (gör vin) och använder de färger (möjligheterna som odlingslotterna ger) vilket i slutändan skall ge den som observerar konsten (dricker vinet) en emotionell positiv känsla.

På vårt monopol finns för närvarande två viner från denne lysande vinmakare och varumärket heter Brocca

Viner

78282 Brocca 2017. Pris 129 kronor.

Vinet är en mix bestående av 80 procent Sangiovese och resterande del Merlot. Lagrat vinet innan det släpps på marknaden har man naturligtvis gjort och det har man gjort i 36 månader. Vinet har fått ligga på en del större fat men också på mindre så kallade barrique.

Doften är stor med viss utveckling. Fruktigt med mörka körsbär, kryddor, vanilj och diskreta fattoner. Smaken är medelfyllig, elegant, rund, ren och fruktig. balanserad smak med snygga tanniner. Bra längd. 90 poäng.

51163 (beställningssortimentet) Brocca Senza Chianti Classico 2017. Pris 159 kr.

Klassisk druvmix med Sangiovese som bas (85 procent) och resten lokala druvor såsom Canaiolo och Malvasia Nera. 70 procent av vinet har lagrats på ekfat i minst 18 månader.

Först lite återhållen doft som sedan övergår i körsbär, choklad och ton av fat. Viss utveckling. Frisk och medelfyllig smak med tydliga tanniner och i allt detta elegans. Bra längd och rent slut. 89 poäng.

Två viner ni inte bör missa och som (om man nu vill använda termer som fynd) är fyndviner med ursprung. Och min stora favorit är Brocca 2017 som man kan benämna superfynd för ringa 129 kronor!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.