Pfalz när det är som bäst!

När man pratar om vinområden i Tyskland så tänker många närmast på Rheingau och Mosel. I Mosel har Ernst Loosen sitt, låt oss kalla det, högkvarter. Men denne man ligger även bakom vinerna från Villa Wolf i Pfalz. Och det är viner som inte lämnar någon oberörd. På vårt monopol finns i dag tre av vinerna att köpa och från och med den 1 september ytterligare ett vin. Men vänta inte tills dess utan prova redan nu följande viner.
Jag är ärlig när jag säger att jag har haft svårt att hitta ett rött vin på druvan Pinot Noir från Pfalz som faller mig i smaken. Men si nu dök det upp en liten goding. 76788 Villa Wolf Pinot Noir 2017 har en härligt kryddig ton med röd frukt insprängt i doftpaletten. Smaken är så elegant med robust ryggrad. Medelfyllig med härlig frukt och även här en kryddig ton. 129 kronor och betyget §§§§ (15 p).
Men naturligtvis är det de vita vinerna som är i fokus här liksom i resten av Tyskland. För endast 199 kronor kan du köpa 73562 Villa Wolf Riesling Wachenheimer Belz Dry 2011. En underbar doft som är stor och med inslag av mineral, gröna äpplen, grape frukt och persika. Smaken är medelfyllig. lite stram med härlig syra och balanserad frukt. Syran har så smått börjat rundas av. Rent slut och bra längd. Den vill jag ha! Betyget §§§§ (16 p). Har utvecklats men kan fortfarande ligga ett bra tag.
Ett måste är också 79312 Villa Wolf Riesling Forster Pechstein Dry 2012. Härlig doft som jag upplever som stor med gul frukt i form av bland annat äpplen men också gröna äpplen och härliga mineraltoner. Smaken är drygt medelfyllig, ren och utvecklad och känns komplex. Vinet liksom växer i munnen och ger en komplex känsla. Rent slut och bra längd. Betyget §§§§ (16,5 p).
Samtliga nu omnämnda viner finns i beställningssortimentet.
I det fasta sortimentet kommer du att från och med den 1 september kunna köpa 2164 Villa Wolf Grauburgunder (detsamma som Pinot Gris). Ett fynd för 79 kronor. Ung medelstor doft med toner av gul frukt, aprikos och plommon. Smaken är medelfyllig, rund med bra bett samt inslag av gul frukt. Tveka inte att köpa på er ett gäng även av detta vin.
Härliga viner från en producent som alltid gör viner av högsta kvalité!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.