VIN MED KUNGLIG PROVENIENS!

Jean-Baptiste Bernadotte kröntes till kung över Sverige och Norge 1818. Och sådant måste man ju fira, eller hur? På vårt monopol finns i dag ett vin som är en hyllning till Jean-Baptiste, nämligen Château Bernadotte och nu med den härliga årgången 2010.
Egendomen ligger i Haut-Medoc men det finns även lite odlingar i Pauillac. Och som ni vet är det i Bordeaux vi befinner oss.
Egendomen är en av de bästa i klassificeringen som kallas Cru Bourgeois.
Vinet består av en klassisk bordeauxblend med Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Vinet hittar du i beställningssortimentet och varunr 79193. Vinet har en stor doft som är utvecklad och här finns allt som bör finnas i en Bordeaux. Svarta vinbär, stall, korint, ceder och diskret fat. Smaken är medelfyllig och utvecklad med bevarad frukt, runda syror och runda tanniner. Bra längd med rent slut. Riktigt bra för priset som är 325 kronor. Gott nu men kan ligga i källaren ett tag till. Så jag säger som jag brukar säga när ett vin är bra- köp flera flaskor och prova efter hand. Och se framför allt till att njuta!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.