BÄSTA VINERNA 19 OKTOBER!

Så var det dags för ett lite släpp på bolaget igen! Kommer en hel del bra och här är mina favoriter.

97086 Egly-Ouriet Grand Cru VP Extra Brut är en häftig Champagne. Mogen stor doft med rostade toner, mineraler krita och kexchoklad. Komplext med mogen medelfyllig smak. Torr och med gräddig mousse. Allt på plats helt enkelt. Betyg §§§§§ och priset 845 kronor.
Bolaget har på senare tid börjat släppa flera viner från franska Muscadet. Nu kommer 90663 Domaine Viticole du Haut Bourg Origine du Haut Bourg 2009. Kostar 162 kronor och betyget blir §§§§. Här har vi en stenig, mineralbetonad doft med inslag av päron och plommon. Smaken medelfyllig och utvecklad med runda syror och fin struktur. Ett terroirvin.
Från Italien kommer 96248 Borgogno Derthona 2016. Ung och härligt aromatisk med gula äpplen, päron mineral och en gnutta petroleum. Smaken är torr, medelfyllig, elegant och rund med fin struktur. Prislappen här är 299 kronor och betyget blir §§§§.
En vit Bourgogne är aldrig fel och i detta släpp kommer 96302 Saint-Véran Lieu(Inter)dit 2017. Stor och naturligtvis ung doft med fat och viss nötighet. Smaken är medelfyllig och frisk, elegant, fruktigt med dämpade fattoner. Bra struktur och rent slut. Kostar 279 kronor och betyget blir §§§§.
På den röda sidan väljer jag till att börja med en trevlig Pinot Noir från Kalifornien. 99262 Lutum Sandford & Benedict Pinot Noir 2013. Ung, stor doft med röd frukt och härlig kryddighet. Utvecklad doft. Smaken är medelfyllig med viss utveckling och fin frukt. Bra struktur och bra avslut. Betyget blir §§§§(§). Kostar 579 kronor.
Ett härligt toscanavin från en av mina favoriter är 95133 Siepi Marchesi Mazzei 2016. Hälften Merlot och resterande hälft Sangiovese ger ett vin där jag hittar körsbär, korint och lite körsbär. Ungt och oförlöst. Smaken är medelfyllig, elegant och ung med härlig syra och fin frukt. Bra struktur och rent slut med bra längd. Komplext vin som vinner på lagring. Kostar 689 kronor och betyget blir §§§§(§).
Så ett vin från klassiska Bordeaux. 90308 Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé 2015. Ung, stor doft med koncentrerad doft och mycket smörkola, korinter och kaffe. Drygt medelfyllig, ung, fruktig med runda syror, komplexa drag. Snygga tanniner. Rent och balanserat . Gött helt enkelt. Får betyget §§§§(§) men kan nog bli §§§§§ med lite lagring. Detta vin kostar 649 kronor.
Se där det är bara att njuta av dessa drycker!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.