BÄSTA PERIQUITAN NÅGONSIN SAMT EN SÖTING FRÅN SAMMA PRODUCENT!

José Maria de Fonseca från Portugal har gamla anor och borgar för kvalité för viner som inte kostar skjortan. Detta märks definitivt i årgång 2015 av Periquita Original (varunr 2574) som nog är bland de bästa årgångar jag provat av detta vin. Vinet är en blandning av tre druvor- Castelão, Trincadeira och Aragonês. Det har fått sin uppfostran på fat under fyra månader. Doften är stor, kryddig med inslag av tobak, plommon samt mörka frukttoner. Smaken är medelfyllig, frisk med frukt, örter och lakrits. Detta är ett elegant vin som kan drickas nu men som också utvecklas med ytterligare lagring. Kostar bara 69 kronor och jag ger betyget §§§§. Stark köprekommendation!!!
Från samma producent kommer det söta 8117 Alambre Moscatel de Setúbal som också det kostar 69 kronor men då för en halvflaska. Årgången är 2012 som i nuläget har en utvecklad doft med begynnande mognad. I doften hittar jag nötter, apelsin, torkad frukt och mineral. Smaken är söt men balanseras upp av fin syra. I det utvecklade vinet hittar jag aprikoser, nötter, apelsiner, crème caramel och lite annat smått och gott. Varför inte korka upp en flaska och ha på julbordet? Också här stark köprekommendation!!! Betyget §§§§

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.