MÅNDAGSTIPSET!

Helgerna börjar närma sig sitt slut men det behöver ju inte betyda att man slutar dricka Champagne. Ett av mina favorithus är Roederer. Jag rekommenderar er att köpa 7651 Louis Roederer 2008 (549 kronor). Ett underbart bubbel. Köp flera flaskor. Drick en nu och spara sedan flera buteljer som ni provar med några års mellanrum. Doften i detta bubbel är medelstor med viss utveckling och inslag av nougat, kola, nötter, mineral, röda äpplen och citrus. Smaken är drygt medelfyllig och utvecklad med härlig struktur, gräddig mousse och fin syra som är väl sammanvävd med frukten. Lång eftersmak. (betyg §§§§(§)) En komplex Champagne.
Roederers standardchampagne, 7602 Louis Roederer Brut (399 kronor) är en av de bästa baschampagnerna på monopolet. Doften har en viss utveckling med inslag av citrus, mineral, rostat bröd, hasselnötter och citrus. Smaken är torr, frisk med fin frukt och trevlig mousse. Bra längd. Kan också lagras och utvecklas under ett antal år. (betyg §§§§)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.