MÅNDAGSTIPSET

Under den här vinjetten tänker jag skriva om vin/viner som jag provat under helgen. Allt för att förgylla vardagen och kanske ge tips inför kommande helger. Varunr 75182 Fontanafredda Barbaresco årgång 2011 kostar endast 169 kronor och det är mycket vin för pengarna det. Detta röda vin kommer från Piemonte i Italien och görs på druvan Nebbiolo. Vinet har hunnit utvecklas en del och i doften känner man klassiska nebbiolotoner. Du hittar höstlöv, rosor, lite violer och tjära samt nypon i doften. Ett komplext vin vars smak är riktigt läcker och elegant. Härlig frukt och syra. Snygga tanniner. Ett balanserat och helt enkelt väldigt gott vin. Skulle nog kunna ha kostat en hundring till utan att jag skulle regerat negativt på priset. 16 poäng av 20 möjliga. Finns på beställningssortimentet. Bara att gå in i närmsta butik (eller ännu enklare) skapa ett konto på Systembolagets hemsida, beställ vinet och bestäm i vilken butik du vill hämta ut det. Lätt som en plätt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.