min 100 poängsskala!

Jag kommer i fortsättningen inte använda mig av § – tecken när jag sätter mina betyg (omdömen) på vin och jag kommer inte heller att använda 20- poängskalan. Istället övergår jag till den i världen mer utbredda 100 – poängskalan. Som alla vet så används den på olika sätt beroende på vilken skribent eller tidning det rör sig om. Jag har funderat och grubblat och kommit fram till att det för min del känns bäst med att huvudsakligen använda samma skala som Cellar-Tracker använder. Min förhoppning är att denna bredare skala skall ge en mer rättvisande bild och bidra med mindre inflation i mitt vintyckande. Och som ni alla vet är detta ingen exakt vetenskap. Det är inte ens en vetenskap. Och jag börjar min skala med bra vin eftersom att jag inte skriver något om enklare och mer ordinära viner.

80 – 84 poäng. Bra vin

85 – 89 poäng. Ett mycket bra vin

90 – 93 poäng. Ett högklassigt vin

94 – 97 poäng. Ett enastående vin.

98 – 100 poäng. Ett extraordinär och exceptionellt vin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.