NYA VINER DEN 5 APRIL

Så var det dags för nya viner igen. Denna gång fastande jag för ett bubbel, två vita och tre röda viner.
Bubblet till att börja med. 90364 Deutz Brut Vintage 2014 har en stor , ung och härlig doft med rostade, nötiga toner och lite äpple däri. Medelfyllig och frisk inledning på smaken med fin rund mousse, bra frukt och komplexa drag. Bra längd. Kostar 569 kronor och betyget blir §§§§(§) (17,5 p).
Jag älskar vita riojaviner och nu den 5 april kommer, till ett skamligt lågt pris, 99416 Viña Tondonia Reserva Blanco 2005. Stor, behaglig doft med mogna drag och inslag av mineral, äpple, nötter. Medelfyllig, torr och moget med perfekt struktur och bra längd. Endast 289 kronor och betyget §§§§ (16 p). Köp och njut och jag lovar att den kan ligga ett tag till om ni känner för det.
Ett annat område vars viner jag hyser kärlek till är Alsace. Från Trimbach kommer årgång 2010 Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile (96314). Komplex stor doft med inslag av mineral, terroir, blommor, citrus, honung och lite petroleum. Smaken är medelfyllig och utvecklad med begynnande mognad, fin syra och struktur. Elegant med bra längd. Kostar 419 kronor och betyget blir §§§§ (17 p).
Så över till ett rött vin från 1955- 91805 Gran Faustino. Stor och mogen doft med inslag av läder, kola, fat, dill lakrits och lite till. Komplext. Smaken är medelfyllig och mogen med fin struktur, härlig syra och frukt och härligt balanserad trots åldern. Priset 2 449 kronor och betyget §§§§ (17 p). Man lever bara en gång så njut!!!
Från Oregon kommer 90395 Seven Springs La Source Pinot Noir 2015. Ung och lite återhållen doft med mörk frukt, kryddor jordgubbar, körsbär och vanilj. Smaken är fyllig och komplex med härlig struktur och balanserad frukt, syra och tanniner. Lång eftersmak. Riktigt bra Pinot. Kostar 669 kronor och betyget blir §§§§§ (18 p).
Sist ett härligt vin bestående av druvorna Mencia, Bastardo och Garnacha Tintorera. Vinet heter 90382 Vizcaina el Rapolao Bodegas y Viñedos Raul Pérez 2016. Det kommer från Bierzo i Spanien och mannen bakom vinet heter Raul Pérez. En mästare som anses vara en av Spaniens bästa vinmakare. Passa på att köpa för det finns risk för att dessa viner kan bli svåra att få tag på när de få den uppmärksamhet som de förtjänar. Nog snackat. Vinet har en medelstor doft som är ung med fin frukt och inslag av vildhallon, mörka körsbär, kryddor och lite fat. Ung smak som är medelfyllig,med fina syror, snygga tanniner, bra frukt. Balanserat med bra struktur. Och som jag sa tidigare så köp detta för det kan bli svårare att få tag på detta i framtiden (tror jag). Och för att dt är rikt bra också naturligtvis!!! Betyg §§§§ (16 p) och priset låga 259 kronor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.