NYA VINER DEN 4 MAJ

Så var det dags igen för ett nytt släpp på bolaget. Viner som kommer i mindre partier och många gånger har en något dyrare prislapp. Sistnämnda skall dock inte avskräcka den vinintresserade ifrån att slå till.
Från Bordeaux kommer det vita 96010 La Reserve de la Malartic Blanc Maison Joanne 2015. Ett ungt vin vars doft är oförlöst men som jag tror kommer att utvecklas och bli stor i framtiden. Hittar lite fat, äpplen, krusbär och mineraler. Smaken är ung, elegant med fin struktur, och balanserade syror och snygg frukt. Håller från början till slut. Bra längd. Riktigt bra och lagringsdugligt. Betyg §§§§. Kostar 295 kronor.
En favorit i ett favoritområde är alltid bra. 90258 Trimbach Pinot Gris Réserve Personnelle 2013 är ett härligt alsacevin med gula frukter och drag av svamp i doften. Smaken är medelfyllig och utvecklad med fin frukt, rund syra och härlig lite fet struktur. Bra längd. Priset är 249 kronor och betyget blir §§§§.
Den kommer även några riktigt bra röda viner. Från Pauillac i Bordeaux kommer 95759 Château Batailley 2012. Doften är stor, mogen och utvecklad med klassiska drag av ceder, fat, svarta vinbär och korinter. Smaken är medelfyllig, elegant och känns mogen. Elegant och medelfyllig smak med fin struktur, välbalanserad och bra längd. Riktigt god och klassisk. Betyg §§§§(§). Priset för denna goding är 488 kronor.
Avslutningsvis en riktigt bra och inte allt för dyr Zinfandel. 99185 Bogle Old Vine Zinfandel 2015 kostar 159 kronor vilket är lite pengar för mycket vin. Stor, ung och härligt inbjudande doft med frukt, mineraler björnbär och inlindad alkohol. Elegant, medelfyllig smak med integrerad alkohol och härlig frukt. Betyget blir §§§§.
Köp och njut!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.