MONTALCINOVINER FRÅN LISINI!!!

Toscana är förmodligen mest känt för sina chiantiviner. Men här finns mycket annat också. Ett av mina favoritområden här är Montalcino som ligger i södra Toscana. I det släpp som var den 16 mars kom två riktigt snygga och välgjorda viner från producenten Lisini.
99244 Rosso di Montalcino 2015 har en relativt stor och inbjudande doft där man i dag känner mognadstoner. Här finns också körsbär och en bunt kryddor tillsammans med lite fat. Medelfyllig smak med härlig syra, bra frukt och tydliga tanniner. Bra längd med ett rent slut och väl inlindad alkohol. Denna lilla pjäs kostar 239 kronor och betyget blir §§§§.
Ett snäpp upp blir det i 99243 Brunello di Montalcino 2012. Här har vi (enligt mig) en komplex doft som är utvecklad med diskret fat, körsbär, choklad och en ton av mint. Smaken som är utvecklad är också komplex och relativt fyllig med härlig syra. Frukten finns där och tanninerna är snygga och runda. Lång eftersmak och rent slut. Ett härligt balanserat vin. Betyget blir §§§§(§) och priset 396 kronor.
Köp båda för att jämföra ”lillebror och storebror”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.