ODLARCHAMPAGNE SOM VISAR FRAMFÖTTERNA!

I Champagne kan man hitta bubbel från olika typer av producenter av denna ädla dryck. En sådan är de som kallas Récoltant-Manipulant (RM) och som kan översättas med odlarchampagne. Det är odlare som producerar vin från sina egna druvodlingar. Pierre Péters är en sådan odlare och jag har aldrig blivit besviken på deras bubbel. De arbetar passionerat för att framställa Champagne av högsta kvalité. 7350 Pierre Péters Cuvée de Réserve Blanc de Blancs är ett exempel på detta. Det är en så kallad Non Vintage (NV) där basvinet i blandningen för närvarande är årgång 2012. 50 procent i blandningen kommer från denna årgång. Reserande vin är så kallat reservvin från åren 1988-2008. Eftersom att det är en Blanc de Blancs så består vinet endast av Chardonnay. Och den färdiga produkten är bland de bättre jag provat. Doften är stor med rostade toner samt med inslag av nougat, ljus choklad, blommor, citrus och skiffer. Smaken är medelfyllig och elegant med härlig syra, fin mousse och med toner av äpple, citrus och mineraltoner. Bra längd i eftersmaken som är ren. Rodolphe Péters som är ägare och vinmakare säger att denna Champagne ”rik, balanserad och med mycket energi”. Kan bara hålla med. Stark köprekommendation och med risk för att vara tjatig säger jag bara- köp flera buteljer! Priset är 349 kronor och betyget blir §§§§(§)!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.