KARAKTÄRSFULLT VIN FÖR INGA PENGAR ALLS!

Att prova de viner som lanseras på bolaget kan ibland vara en plåga. Speciellt gäller det vinerna som ligger runt 70-80 kronor. Viner som många gånger är ok men saknar ursprung, karaktär och typicitet för området det kommer ifrån.
Men i december (förra året) kom ett vin som stack ut. Ett vin från Montsant i Spanien. Vinet produceras av kooperativet Celler de Capcanes som bildades 1933 när fem familjer beslöt sig för att starta företaget. Vinet jag talar om heter 2143 Sense Cap. Vinet har en ung doft med varma toner. I doften återfinns örter, kryddor, mörk frukt och lakrits. Smaken är relativt fyllig, ung och fruktig med tydliga tanniner och spänstiga syror. Ett balanserat och riktigt gott vin som har en bra längd. Kunde ha kostat en hundring men kostar bara 70 kronor. Väldigt karaktärsfullt för det priset. Köp för guds skull!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.